OGame

Principem této strategické hry je totiž vylepšit svou domovskou planetu. Postupně musíte rozšiřovat svou říši i armádu a budovat bitevní lodě, se kterými vyhrajete každou bitvu.

I v této hře je nezbytné spolupracovat s dalšími online hráči a zakládat aliance, pomáhat si se strategií i surovinami. Hraje se v reálném čase, zpočátku vám bude trvat vybudování budov pár minut, postupem času i několik hodin.

ogame-2

Pokud jste začátečník, neobejdete se bez tutoriálu, který vám ukáže, jak se ve hře orientovat a získáte velmi slušné odměny. Podle hráčů jsou velmi populární boje v noci.

Aby jste se udrželi v obraze o novinkách ve hře, můžete využít stránku na Facebooku, kde přispívají i fanoušci této hry. Ve hře se nudit nebudete díky rozmanitým speciálním vesmírům, kde platí jiná pravidla.

Nevýhodou hry je herní obchod. Jestliže chcete být lepší než protihráč, musíte do hry zainvestovat nějakou tu kačku a díky měně zvané Temná hmota můžete získat třeba o 30% vyšší úrodu nebo rapidně snížit čas potřebný k výstavbě budovy. Zaplacená výhoda má platnost po dobu jednoho týdne. Tuto měnu můžete získat i za pomoci expedic, ale je to velmi zdhlouhavé a pokud jste začátečník, tak prakticky nemožné. Další nevýhodou je dlouhé čekání na výsledek bitvy či dostavbu budovy.

ogame-1

Hra má velmi pěkně zpracovanou grafiku, která vám dává pocit, že jste ve vesmíru také. I v tomto případě hrajete přímo ve vašem prohlížeči. K ovládání hry vám stačí myš, pokud hrajete na pc. Ve hře nečekejte žádné zvuky ani muziku, nic vás tedy nebrzdí a ani nehrozí sekání hry. Snadno můžete pak překlikávat do jiných oken. Autorem hry je německá společnost Gameforge.

Cena
zdarma
Uživatelská základna
Zdarma ano
PVP ano
Grafika
Rychlost rozjezdu
Placené zvýhodnění ano
Potřebné zkušenosti střední

TOPlist
TOPlist